Volunteers

ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛЦИ

 

Стани част от осмото издание на най-мащабния фестивал за дигитални изкуства в страната, като работиш в екип с българските и международните участници на фестивала.  DA Fest 8 дава възможност на млади хора да се включват директно в подготовката и провеждането на фестивала, като същевременно натрупват нови контакти и ценни знания и опит.

 

Програмата на фестивала включва включват изложби, аудио-визуални, театрални и танцови пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти, които представят разнообразните изследвания и художествени практики в полето на дигиталните изкуства. Фестивалът се организира от Национална художествена академия и Фондация DA Lab. Куратори са Венелин Шурелов и Галина Димитрова-Димова. В рамките на фестивала творци от цял свят представят съвременни артистични тенденции, изследвания и технологии и демонстрират нови постижения в сферата на дигитални изкуства.

 

Осмото издание на фестивала ще се проведе от 26 до 30 октомври 2021 в галерия Академия, галерия ONE, галерия Credo Bonum, галерия Сердика и галерийно пространство при Триъгълна кула на Сердика към РИМ-София и други пространства за изкуства и култура в столицата.

 

Доброволците ще помагат при:
• посрещане и настаняване на международните гости;
• техническата подготовка на залите и други пространства на фестивала;
• инсталиране и деинсталиране на проектите в изложбата;
• подготовката и провеждането на уъркшопите;
• асистиране при подготовката на пърформансите, презентации и аудио-визуалната
програма.


Търсим млади, амбициозни и енергични хора, които имат интерес към провеждането на големи международни събития в сферата на съвременните изкуства.


Желателно е доброволците да владеят свободно английски език.


Доброволците ще работят в периода 24 до 30 октомври 2021 г.

 

Времето е плаващо, като ще се работи по предварително уточнен график, съобразен с възможностите на доброволците.


Работа като доброволец е възможност да се надникнете в „кухнята” на голямо международно събитие и да станете част от общността на активни хора, занимаващи се със съвременни изкуства в България.

 

Искате да станете доброволец на фестивала?


Изпратете ни имейл с кратко представяне и защо искате да се включите във фестивала на адрес: dalabfoundation@gmail.com като в темата на имейла пишете "Доброволец".


Посочете и в коя част от фестивала бихте искали да се включите.


Пратете ни писмото до 20 октомври 2021.


Ако имате въпроси, пишете на: dalabfoundation@gmail.com